voetbalzone

Klopp blij met spelverdeler: ‘Hij is een beetje de saus in een sandwich’

Peter Nusselder16 mrt 2015, 11:36
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2015, 11:36
Advertentie

Met zijn goede spel bij Borussia Dortmund verdiende Shinji Kagawa in 2012 een transfer naar Manchester United, maar de aanvallende middenvelder kwam op Old Trafford nooit helemaal uit de verf en keerde na twee seizoenen weer terug bij BVB. Trainer Jürgen Klopp is daar bijzonder blij mee.

voetbalzone

De coach complimenteert Kagawa met zijn intelligentie binnen de lijnen, op een positie die niet eenvoudig is. “Shinji is een speler die buitengewoon goed beweegt op de moeilijkste delen van het veld, tussen de twee linies van vier voetballers”, legt Klopp uit op de website van de UEFA. “Het is alsof hij de saus in een sandwich is, want spelers komen daar van alle kanten”, vervolgt de Duitse oefenmeester.

Klopp heeft daarnaast veel respect voor Marco Reus; de 25-jarige sterspeler stond in de belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs, maar besloot niettemin om bij te tekenen bij die Borussen. “De hele wereld wilde hem, maar hij zei: ‘Ik blijf hier.’ Dat was geen normale actie voor een jongen van zijn leeftijd. Daarom vind ik hem een geweldige voetballer én een geweldige vent”, benadrukt Klopp.

Bezig met laden …