voetbalzone

Klopp: ‘Dat is niet goed: niet in het leven en niet in de voetballerij’

Erik van Dam04 jan 2016, 14:24
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 14:24
Advertentie

Jürgen Klopp moest zaterdag een nederlaag slikken met Liverpool op bezoek bij West Ham United. The Reds verloren met 2-0 en staan nu achtste op de ranglijst: niet de plek waar de club zichzelf graag terugziet. De wedstrijden volgen elkaar in deze fase van het seizoen echter in rap tempo op en dus kan Liverpool dinsdag alweer een goede beurt maken in de Capital One Cup-wedstrijd tegen Stoke City.

voetbalzone

De eerste van twee ontmoetingen in het tweede bekertoernooi van Engeland wordt in het Brittania Stadium gespeeld en Klopp hoopt daar een vechtlustig Liverpool te zien. “Tegen West Ham vond ik ons erg passief. Dat is niet goed: niet in het leven en niet in de voetballerij”, legt de Duitse coach uit. “Je moet zien dat je op de juiste wijze reageert op een verliespartij. Dit bekertoernooi is belangrijk voor ons, we moeten ervoor gaan. Ons doel is deze competitie namelijk te winnen.”

“Maar wordt het lastig? Jazeker, want Mark Hughes verricht voortreffelijk werk. Wij zullen goed moeten letten op de crosspasses, de voorzetten vanaf de flank. Daar hadden we tegen West Ham moeite mee. En voor die tijd hadden we moeite met spelhervattingen, daar hebben we met elkaar over gesproken”, aldus Klopp. De coach verwees verhalen over de komst van een nieuwe doelman naar Anfield overigens naar het rijk der fabelen. “Nee, we gaan niet voor Marc-André ter Stegen zoals wordt geschreven. Onze situatie qua keepers is helemaal oké: Simon Mignolet is een zeer goede doelman.”

Bezig met laden …