Klopp dendert door: Koeman krijgt enorme oorwassing

Thijs Post02 dec 2015, 21:34
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 21:34

Liverpool is als laatste club door naar de laatste vier van de Capital One Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. De ploeg van manager Jürgen Klopp kreeg op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman binnen een minuut een tegengoal, maar repareerde de schade nog voor rust. Het werd een gigantische afstraffing voor Koeman: 1-6. Everton, Manchester City en Stoke City plaatsten zich eerder al voor de halve finale van het toernooi.

Het zou de eerste helft worden van Daniel Sturridge, die voor het eerst sinds 4 oktober weer in de basis stond. Het begin was echter voor Southampton, dat uit de startblokken schoot. Binnen een minuut lag de bal in het net van Liverpool en het was Sadio Mané die het doelpunt maakte. Ryan Bertrand zette de bal voor en Mané, de aanvalspartner van Graziano Pellè, kopte de bal knap binnen. In een identieke aanval zette Victor Wanyama bijna de 2-0 op het bord, even voordat Liverpool langzaam maar zeker sterker werd. Na een klein halfuur resulteerde dat in de gelijkmaker van Sturridge.

De aanvaller werd aangespeeld door Joe Allen, passeerde zijn directe tegenstander en schoof de bal langs Maarten Stekelenburg in de verre hoek. Een paar minuten later rondde Sturridge ook af voor de 1-2 en daar ging een fabelachtige pass van Emre Can aan vooraf. Southampton hoopte met die stand de rust te halen, maar vlak voor het fluitsignaal werd het nog een tandje erger voor de mannen van Koeman.

Bij een afgeslagen hoekschop viel de bal voor de voeten van Alberto Moreno, die kiezelhard uithaalde. Stekelenburg was kansloos en zijn roep om buitenspel werd niet beantwoord door de arbitrage: 1-3. Later bleek dat Divock Origi de bal nog geraakt had, waardoor hij de treffer op zijn naam kreeg voor zijn eerste ooit in het shirt van Liverpool. Na de onderbreking probeerde Southampton (met Jordy Clasie in de basis) wel wat aan te zetten, maar verder dan een poging van Pellè kwam het team van Koeman niet. Overigens werd Pellè bij die actie vastgehouden, maar een strafschop kreeg de spits niet.

Het was Liverpool dat de marge zelfs nog verder ophoogde. Origi maakte zijn tweede doelpunt voor Liverpool door de bal op prachtige wijze in het dak van het doel te knallen (1-4). Dat deed hij op aangeven van Jordon Ibe, die zelf verantwoordelijk was voor de 1-5. Origi zorgde met een knappe kopbal voor het slotakkoord en zijn hattrick. Het Liverpool van Klopp blijft dus prachtige resultaten boeken in uitwedstrijden: na de 1-3 bij Chelsea en de 1-4 bij Manchester City nu dus de 1-6 bij Southampton.

Chelsea 1-3 Liverpool || Man City 1-4 Liverpool || Southampton 1-6 Liverpool #kloppeffect