voetbalzone

Klopp geniet op Anfield: ‘Het is niet te geloven wat hier is gebeurd’

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2016, 00:20
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2016, 00:20
Advertentie

Liverpool plaatste zich donderdagavond op ongekend spectaculaire wijze voor de halve finale van de Europa League. De ploeg van Jürgen Klopp leek in de return met Borussia Dortmund na tien dramatische minuten al klaar te zijn, maar dankzij een geweldige comeback won de ploeg alsnog: 4-3. Liverpool maakte een 0-2 en 1-3 achterstand ongedaan en Dejan Lovren ontketende in de slotminuut een ontploffing van vreugde door de winnende goal binnen te koppen.

/

“Mijn rechterarm doet pijn, ik weet echt niet waarom”, zo vertelde Klopp na afloop. “Dit was een zeer intensieve en vreemde wedstrijd, maar het was een geweldige avond. Het is ongelooflijk. We wilden karakter tonen, maar de ploeg heeft nog veel meer laten zien. Dit was Europees voetbal op zijn best. Het is niet te geloven wat hier is gebeurd. In de rust was het moeilijk om er nog in te geloven. Maar we zeiden tegen elkaar: iedereen kan voor de makkelijkste weg kiezen. Als we gaan verliezen, laten we dan tenminste alles geven en strijdend ten onder gaan.”

“Een dergelijke ommekeer gebeurt zelden, maar als het gebeurt, dan is het werkelijk ongelooflijk. Zeker voor iedereen die hier vanavond aanwezig was. In het slot van de wedstrijd kon er werkelijk van alles gebeuren”, besefte ook Klopp. “Dit hebben we echter verdiend. Er kwam natuurlijk ook een beetje geluk bij kijken, als je in de 92e minuut scoort. Maar het was buitengewoon. Dit was een wedstrijd waarbij iedereen, ook fans van andere clubs, kunnen zeggen: ‘ok, voetbal is een leuke sport’.”

Bezig met laden …