voetbalzone

Klopp: ‘Iedereen die hem kent, zou belangstelling voor hem hebben’

Peter Nusselder17 feb 2016, 10:52
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2016, 10:52
Advertentie

Jürgen Klopp moet nog even geduld hebben totdat hij kan samenwerken met Joël Matip, maar de trainer van Liverpool is erg blij dat zijn club erin is geslaagd de 24-jarige verdediger van Schalke 04 in te lijven. De international van Kameroen komt in de zomer transfervrij naar Anfield.

/

Maandag maakten the Reds bekend dat Matip na het aflopen van zijn contract in Gelsenkirchen aan de selectie van Klopp wordt toegevoegd en de Duitse oefenmeester kan bijna niet wachten. “Iedereen die hem kent, zou belangstelling voor hem hebben”, vertelt de coach op de officiële website van zijn werkgever. “Hij is in Engeland misschien niet de bekendste voetballer, maar hij is 24 en heeft al zo’n Bundesliga-duels gespeeld voor Schalke”, vervolgt Klopp.

“Hij is een verdediger van topklasse. Erg jong, maar toch al ervaren, dat zie je niet vaak. Als ik heel eerlijk ben: toen ik was vertrokken bij Borussia Dortmund, was ik al van plan om Joël naar mijn volgende club te halen. Hij heeft nog nooit in mijn ploeg gespeeld, integendeel: hij speelde voor de grootste tegenstander”, doelt Klopp op de rivaliteit tussen Schalke en Borussia. “Dat zegt veel; zelfs toen hij uitkwam voor het team waarvan je niet kunt houden als Dortmund-trainer, zag je zijn kwaliteiten. Dan kun je echt wat.”

Bezig met laden …