voetbalzone

Klopp: ‘Ik mag er weinig over zeggen, maar dit is geen makkelijke situatie’

Daniel Cabot Kerkdijk24 apr 2016, 09:21
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2016, 09:21
Advertentie
/

Mamadou Sakho heeft positief getest op doping, zo werd zaterdag bekend. De verdediger is voorlopig op non-actief gezet door Liverpool. Vrijdag kreeg de Premier League-club een bericht van de UEFA over een onderzoek naar een dopingovertreding van de Frans international. Sakho zat zaterdag op de tribune tijdens het competitieduel met Newcastle United (2-2).

Manager Jürgen Klopp kreeg na afloop van de remise op Anfield allerlei vragen over Sakho op zich afgevuurd. “Ik kan en mag er weinig over zeggen. Echt waar. De club heeft middels een communiqué duidelijkheid gegeven en verder valt er niets te zeggen. Het is in ieder geval geen makkelijke situatie. Dat is zeker. Maar wellicht kunnen we volgende week meer zeggen”, zo besloot de trainer van the Reds.

Hoewel de 26-jarige Sakho niet geschorst is door de UEFA, heeft Liverpool in samenspraak met de speler besloten dat de Fransman gedurende het onderzoek niet in actie komt. Hij zal zich uiterlijk dinsdag bij de UEFA moeten verantwoorden. De centrale verdediger zou een afslankmiddel hebben gebruikt waarin stoffen zitten die op de verboden lijst staan

Bezig met laden …