voetbalzone

Klopp: ‘Ik wist niet dat hij daarin zo goed was, dat was een verrassing’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2019, 10:44
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2019, 10:44
Advertentie

Alisson speelt een belangrijke rol in het tot dusver succesvolle seizoen van Liverpool. De op een na duurste doelman ter wereld kreeg in de Premier League nog maar acht tegentreffers om de oren, maar Jürgen Klopp heeft ook oog voor andere kwaliteiten van de doelman. De Braziliaan viel afgelopen zaterdag in de topper tegen Arsenal (5-1) op door met een lange bal de basis te leggen voor de vierde treffer van the Reds.

Klopp kreeg van ESPN Brasil de vraag of Alisson of Fabinho, die eveneens aan zijn eerste maanden op Anfield bezig is, hem verrast hebben. “Ja, ik wist niet dat Ali zo’n goede voetballer was", repliceerde de Duitse oefenmeester. "Het is altijd duidelijk geweest dat hij aan de bal invloedrijk was. Maar ik wist niet dat hij daarin zo goed was, als ik heel eerlijk ben.”

“Wellicht omdat AS Roma een andere speelstijl hanteerde”, vervolgde Klopp. “Het was dus een beetje een verrassing, maar natuurlijk een zeer mooie verrassing.” Alisson hield tot dusver in twaalf Premier League-duels de nul en hoopt ook donderdag tegen Manchester City zijn doel schoon te houden. Klopp kijkt uit naar het treffen in het Etihad Stadium, waar een zege zou betekenen dat Liverpool tien punten los zou staan van de titelverdediger.

“Ik houd van deze wedstrijden. Soms kijk je twee of drie duels van een tegenstander en weet je nog steeds niet wat ze aan het doen zijn. Maar met Arsenal, Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur is het compleet anders. Je weet exact wat ze aan het doen zijn, maar het blijft ongelooflijk moeilijk om je daartegen te wapenen. Vooral tegen Manchester City. Het is een uitdaging, maar wel een schitterende uitdaging. Ik kijk er echt naar uit.”

Bezig met laden …