voetbalzone

'Klopp moet erfenis Rutten op zich nemen'

13 mei 2008, 09:26
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2008, 09:26
Advertentie
Naast de reeds bekende interesse in Adrie Koster heeft FC Twente nog een kandidaat op het oog om de selectie onder zijn hoede te nemen, meldt Voetbal International. Jürgen Klopp, werkzaam bij FSV Mainz 05, is in beeld om met ingang van volgend seizoen de erfenis van Fred Rutten op zich te nemen.

De belangstelling voor Koster is pikant, omdat Ajax in de finale van de play-offs met FC Twente strijdt om een ticket in de voorronde van de Champions League. De club uit Enschede polste eerst Ron Jans als mogelijke opvolger van Rutten, maar de trainer van FC Groningen ging niet in op de avances van de Tukkers.

Koster stond eerder dit seizoen in de belangstelling van enkele andere Eredivisieclubs, waaronder PSV. Bij de Eindhovenaren was de Zeeuw in beeld als assistent van toekomstig coach Huub Stevens. Maar Koster besloot, mede op aandringen van toekomstig hoofdcoach Marco van Basten, zijn contract bij Ajax - dat tot medio 2009 loopt - uit te dienen.

Klopp heeft al sinds 2001 de technische leiding in handen van FSV Mainz 05, dat momenteel uitkomt in de Tweede Bundesliga. De 42-coach, die ook in beeld was bij Hamburger SV, neemt na komend weekeinde een beslissing over zijn toekomst. De club maakt samen met TSG Hoffenheim en SC Freiburg nog kans op promotie.
Bezig met laden …