voetbalzone

‘Klopp vroeg me geduldig te zijn, al is dat niet makkelijk voor een speler’

Erik van Dam05 okt 2016, 20:14
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 20:14
Advertentie

Liverpool versterkte zich in de zomer van 2014 met Divock Origi, die in het seizoen dat vervolgens startte nog wel bij Lille mocht blijven. In de voorbereiding op het seizoen 2015/16 kregen the Reds wel de beschikking over de Belgische aanvaller, maar daarna verdween de man die hem binnenhaalde al gauw van het toneel.

/

Brendan Rodgers dacht positiever over Origi’s capaciteiten dan opvolger Jürgen Klopp en hoewel Origi zeker niet kansloos is onder de Duitser, moet hij het wel met minder kansen doen. De Belg blijft echter hoopvol, zegt hij. “Ik ben dit seizoen twee keer in de basis begonnen in de EFL Cup en heb beide wedstrijden gescoord, terwijl Liverpool bijna alles heeft gewonnen”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Een trainer verandert een winnend elftal nu eenmaal nooit. Maar voor mij maakt het ook niet uit: Klopp gelooft in me en heeft me gevraagd geduldig te zijn en rustig te blijven. Al is dat niet zo makkelijk voor een voetballer. Ik wil gewoon graag spelen en beslissend zijn, zoals ik dat vorig seizoen was. Ik maakte toen in no time tien doelpunten, alles kan gauw veranderen in de voetballerij”, zegt Origi zelfverzekerd.

Bezig met laden …