voetbalzone

‘Klopp was niet te spreken over technische staf van Nederlands elftal’

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2016, 06:37
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2016, 06:37
Advertentie

Het Nederlands elftal wordt geteisterd door blessureleed. Vincent Janssen, Stijn Schaars en Jeremain Lens zijn afgehaakt voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, maar de afhakers staan niet op zichzelf. Rond de interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk, in oktober, waren Wesley Sneijder, Luciano Narsingh en Jasper Cillessen geblesseerd.

/

Georginio Wijnaldum en Quincy Promes waren niet in staat om het WK-kwalificatieduel met Frankrijk uit te spelen, terwijl Kevin Strootman zich met een rugblessure bij AS Roma meldde. De middenvelder had wel negentig minuten op het veld gestaan, tot woede van trainer Luciano Spalletti. Volgens de medische staf en de bondscoach is het allemaal een kwestie van toeval, en niet van onachtzaamheid bij de staf en van overbelasting.

Volgens De Telegraaf was Jurgen Klopp echter 'op zijn zachtst gezegd not amused' over de gang van zaken rondom Wijnaldum. De middenvelder gaf in de rust van het duel met Frankrijk aan dat hij last had van zijn hamstrings en viel na een uur spelen geblesseerd uit. Klopp hekelt volgens de krant de handelwijze van de staf van Oranje, maar vindt ook dat Wijnaldum verantwoordelijkheid voor zijn eigen lichaam had moeten nemen. Sinds de middenvelder weer fit is, moet hij het doen met invalbeurten.

Bezig met laden …