voetbalzone

Klopp: ‘We hebben onze doelstelling in de Champions League al bereikt’

Thijs Post18 mrt 2014, 19:30
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2014, 19:30
Advertentie

Borussia Dortmund is op weg naar de kwartfinale van de Champions League, maar de ploeg van trainer Jürgen Klopp is er nog niet. In Rusland werd weliswaar met 2-4 gewonnen van Zenit Sint-Petersburg, maar er staat ook nog een thuisduel op het programma. Voor Klopp maakt het eigenlijk niet veel meer uit: hij zegt dat het doel al bereikt is. Borussia Dortmund wilde de groepsfase overleven en dat is gelukt.

voetbalzone

“We hebben de groepsfase van de Champions League overleefd en dat was ons doel. Alles wat we nu bereiken is bonus”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van de oefenmeester. Vorig seizoen plaatste Borussia Dortmund zich nog voor de finale. “We hebben dus al wat ervaring in de knock-outfase. Tegen Zenit gaan we zeker niet alles op de aanval gooien, maar we gaan ook niet alleen maar achteruit lopen.”

Borussia Dortmund moet het woensdag doen zonder smaakmaker Marco Reus. “Hij kon helaas niet deelnemen aan de afsluitende training, hij heeft een spierblessure en komt niet in actie”, aldus Klopp. Verdediger Mats Hummels is voorzichtig. “Zenit heeft veel kwaliteit, zeker in de aanval. Onze uitgangspositie is echter goed”, weet hij.

Bezig met laden …