voetbalzone

Klopp: ‘We zijn als club nog niet zo ver dat spelers hier ook willen blijven’

Peter Nusselder14 jan 2014, 11:09
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2014, 11:09
Advertentie

Borussia Dortmund werd sinds de aanstelling van trainer Jürgen Klopp in 2008 tweemaal kampioen van Duitsland en bereikte afgelopen seizoen de finale van de Champions League. Toch ziet de Duitse oefenmeester zijn werkgever nog niet als een echte Europese topclub, laat Klopp weten.

voetbalzone

Het feit dat die Borussen de afgelopen jaren afscheid hebben moeten nemen van spelers als Shinji Kagawa (vertrokken naar Manchester United) en Mario Götze (Bayern München), terwijl ook spits Robert Lewandowski komende zomer naar Bayern verkast, geeft Klopp het idee dat de club uit Dortmund nog een klein stapje verwijderd is van de Europese top. Als een verrassing komt dat niet.

“Het is voor ons altijd duidelijk geweest dat onze beste spelers op een gegeven moment weg zouden gaan”, vertelt Klopp in de Duitse media. “Ik zeg al een paar jaar dat het nu aan ons is om ervoor te zorgen dat Borussia Dortmund niet alleen een club is waar spelers graag naartoe komen, maar dat ze er ook willen blijven. Zo ver zijn we echter nog niet. Toch heb ik bewust tot 2018 bijgetekend”, geeft de coach aan.

Bezig met laden …