voetbalzone

Klopp wil miljoenenaankoop nieuwe kans geven: ‘Hij is meer dan welkom’

Erik van Dam05 mrt 2016, 13:16
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2016, 13:16
Advertentie
/

Liverpool betaalde in de zomer van 2014 ruim 25 miljoen euro voor Lazar Markovic, maar de Serviër is nog geen onverdeeld succes geworden op Anfield. The Reds verhuren de vleugelspeler dit jaar aan Fenerbahçe en er gaan zelfs al geruchten dat de Turken Markovic in de zomer definitief willen overnemen. Jürgen Klopp heeft echter andere plannen en hij wil Markovic volgend seizoen een nieuwe kans geven.

Markovic is vanwege een blessure momenteel weer in Liverpool, waar hij een gesprek heeft gehad met de Duitse oefenmeester: “Lazar heeft een spierblessure, dus hij is weer even hier. Je moet de dokter vragen wat er precies mis is, maar hij kan in ieder geval niet spelen”, vertelde Klopp op een persconferentie. “Hij is dit seizoen niet onze speler dus hij moet straks weer terug. We hebben een gesprek gehad over een aantal dingen. Ik heb hem verteld dat hij bij de start van de voorbereiding meer dan welkom is en dat hij het zelf moet beslissen.”

“Zo gaat het in het voetbal, de voorbereiding duurt lang en als hij in juli weer bij Liverpool wil komen is hij welkom”, gaat de trainer verder. “We hebben momenteel niet zoveel buitenspelers. Iedereen die meedoet in de voorbereiding heeft een kans om volgend seizoen een aandeel te hebben. We hebben vanwege het EK een brede selectie nodig.” De 22-jarige Markovic doorliep de jeugdopleiding van Partizan Belgrado, waar hij bijna vijftig wedstrijden in het eerste speelde. Hier verdiende hij in 2013 een transfer naar Benfica, voordat hij een jaar later naar Liverpool vertrok.

Bezig met laden …