voetbalzone

Klopp: ‘Ze bleven gevaarlijk, zelfs nadat wij de derde hadden gemaakt’

Robin Bruggeman10 sep 2016, 21:50
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 21:50
Advertentie

Liverpool speelde zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en zette met een 4-1 overwinning op regerend landskampioen Leicester City een memorabele prestatie neer. Trainer Jürgen Klopp was na afloop tevreden over de prestatie van zijn spelers, terwijl verliezend coach Claudio Ranieri ook toe moest geven dat er voor the Foxes niets te halen viel op Anfield.

/

“Uiteindelijk speelden we negentig minuten lang goed. Het was vandaag een mooie uitdaging voor ons, aangezien we al eerder hebben laten zien erg goed te kunnen voetballen”, vertelde Klopp na de wedstrijd aan verslaggevers. “Als het niet helemaal lukt, moeten we laten zien dat we in de wedstrijd kunnen blijven en geloof houden in onze eigen speelstijl. We speelden beheerst, maar we kunnen niet iets creëren uit elke pass, elke beweging. Leicester heeft veel kwaliteit, ze zijn altijd dreigend, zelfs nadat wij de derde hadden gemaakt. Het was een goede prestatie op een prachtige plek.”

Ranieri moest na afloop de meerdere erkennen in the Reds: “Liverpool speelde goed en verdiende het om te winnen. Wij begonnen goed, maar na de eerste goal verloren we onze vorm een beetje. We probeerden het nog in de tweede helft, maar alles wat Liverpool probeerde, lukte ook. We creëerden kansen, maar het zat niet mee. We moeten onze hoofden weer leegmaken voor de volgende wedstrijd. Na eerdere nederlagen slaagden we er altijd in weer goed terug te komen”, tekende BBC Sport op.

Bezig met laden …