voetbalzone

Klose evenaart legendarische topscorer aller tijden bij winnende Duitsers

Thijs Post06 sep 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 22:39
Advertentie

Miroslav Klose heeft zich in de recordboeken geschoten. De spits van Duitsland maakte in de klassieker tegen Oostenrijk doelpunt nummer 68 in het shirt van die Mannschaft. Daarmee is hij op gelijke hoogte gekomen met der Bomber Gerd Müller als topscorer aller tijden. Mede dankzij dat doelpunt won Duitsland, de lijstaanvoerder in Groep C van de kwalificatiereeks, met 3-0. Zweden, dat afrekende met Ierland, is nu de naaste belager van Duitsland.

/

Duitsland - Oostenrijk 3-0
Zoals verwacht mocht worden was Duitsland de dominerende partij tegen Oostenrijk, voorafgaand aan de wedstrijd toch de naaste belager in Groep C van de WK-kwalificatie. Klose en Arsenal-aanwinst Mesut Özil hadden al grote kansen om zeep geholpen, toen eerstgenoemde zich in de boeken schoot. De spits reageerde alert op een voorzet van Thomas Müller en prikte binnen voor de 1-0. Dat was een zeer verdiende voorsprong: Duitsland drukte Oostenrijk terug op eigen helft en het leek wachten op meer doelpunten.

Dat zou na de pauze gebeuren, al begonnen de bezoekers zeker niet slecht aan het tweede bedrijf. Na een voorzet van Marco Reus en een harde knal van Toni Kroos stond het wel 2-0. Ook na die treffer waren de beste kansen voor de Duitsers, die zo goed als zeker richting het WK in Brazilië gaan. De derde werd vlak voor tijd gemaakt door Müller, na een heerlijke combinatie. Namens Oostenrijk kreeg Martin Harnik nog een kans, maar keeper Manuel Neuer stond zijn mannetje. Nog een heugelijk feit in de Allianz Arena van Bayern München: verdediger Philipp Lahm speelde zijn honderdste interland.

Ierland - Zweden 1-2
Ook bij de wedstrijd tussen Ierland en Zweden was het woord aan een ‘topscorer aller tijden’. In dit geval recordinternational Robbie Keane, die zijn zestigste voor Ierland maakte omdat hij Zweden-keeper Andreas Isaksson te vlug af was. Even nadat Sebastian Larsson al gelijk had moeten maken zette ex-Feyenoorder Johan Elmander de Zweden alsnog op gelijke hoogte. De kompaan van Zlatan Ibrahimovic kroop voor bij Richard Dunne en kopte raak. Op aangeven van Ibrahimovic tekende de 37-jarige Anders Svensson voor de 1-2 en dat was een zeer belangrijk doelpunt met het oog op de tweede plek achter Duitsland in de groep. Duitsland heeft nu negentien punten, Zweden veertien en Oostenrijk en Ierland elf.

Bezig met laden …