voetbalzone

Klose redt Duitsland tot driemaal toe

10 sep 2008, 21:33
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2008, 21:33
Advertentie
Liechtenstein was afgelopen weekeinde geen partij voor Duitsland, maar Finland bleek andere koek voor de verliezend EK-finalist. De mannen van Joachim Löw hielden woensdagavond ternauwernood een punt over aan het duel met de Scandinaviërs: 3-3. Het was het eerste WK-kwalificatieduel voor de Finnen.

Na een goed begin van beide kanten opende Jonatan Johansson na een half uur spelen de score. De aanvaller profiteerde van een verdedigingsfout en liet doelman Robert Enke van dichtbij kansloos. Miroslav Klose maakte echter niet veel later een einde aan de kritiek rond zijn persoon. De aanvaller nam een voorzet van Piotr Trochowski met de borst aan en schoot de bal vervolgens langs Jussi Jääskeläinen.

De toeschouwers kregen voor de onderbreking nog twee treffers te zien. Op aangeven van Daniel Sjölund tekende Mika Väyrinen met een volley voor het tweede Finse doelpunt. De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur. Jääskeläinen kon een kopbal van de vrijstaande Klose half keren, maar was kansloos op de rebound.

Het begin van het tweede bedrijf was veelbelovend. Na een voorzet van Väyrinen stonden liefst drie Finnen vrij voor het doel van Enke, maar het was Sjölund die de assist van de speler van SC Heerenveen verzilverde. In het laatste half uur werd het doel van Jääskeläinen flink bestookt. Mario Gomez had twee goede kansen, maar het vizier van de aanvaller van VfB Stuttgart stond niet op scherp.

Zeven minuten voor tijd kreeg die Mannschaft toch loon naar werken. Zowel Trochowski als wederom Gomez wisten een scrimmage voor het doel van Jääskeläinen niet af te ronden, maar Klose wist wel raad met de situatie en bezorgde Duitsland een belangrijk punt op weg richting Zuid-Afrika.

Overige uitslag:

Azerbeidjan - Liechtenstein 0-0
Bezig met laden …