voetbalzone

Kluivert boekt succes en vindt international in Premier League

Erik van Dam16 mrt 2016, 18:51
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 18:51
Advertentie

Leandro Bacuna heeft besloten om interlands te gaan spelen voor het nationale elftal van Curaçao. De 24-jarige rechtervleugelspeler hield in een eerder stadium nog de boot af, maar heeft er volgens de NOS nu toch voor gekozen om zich beschikbaar te stellen.

/

De beslissing van Bacuna zal met gejuich zijn ontvangen door bondscoach Patrick Kluivert, die hem dus al eerder polste. Bacuna kwam vier jaar achtereen uit voor FC Groningen en maakte vervolgens de overstap naar Aston Villa, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen en een vaste plek in het elftal heeft. Hij heeft al bijna tachtig Premier League-duels achter zijn naam staan.

Bacuna speelde in het verleden interlands voor Oranje Onder-19 en Jong Oranje, maar werd nog nooit opgenomen in de selectie van het grote Oranje. Dat zal er ook niet meer van komen als hij eenmaal zijn debuut heeft gemaakt bij Curaçao. De eerstvolgende interlands zijn die tegen Barbados en de Dominicaanse Republiek, op 22 en 26 maart. Of Bacuna er dan meteen bij is, is nog niet bekend.

Bezig met laden …