voetbalzone

Kluivert en Curaçao weten volgende tegenstander in WK-kwalificatie

Erik van Dam25 jul 2015, 18:12
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2015, 18:12
Advertentie
voetbalzone

Patrick Kluivert en Curaçao zijn zaterdag te weten gekomen op wie zij zullen stuiten in de volgende ronde van de WK-kwalificatiereeks. Gedurende de loting in Sint-Petersburg werd de bescheiden voetbalnatie gekoppeld aan El Salvador. Eind augustus en begin september zullen de twee elkaar ontmoeten.

Curaçao nam nog nooit deel aan een WK, maar hoopt dat wel mee te mogen maken. Met Kluivert als bondscoach werden er al een paar goede stappen gezet: in maart werd eerst afgerekend met Montserrat en in juni bleek het eiland ook te sterk voor Cuba. Nieuwe namen als Eloy Room, Darryl Lachman, Dustley Mulder, Elson Hooi en Gino van Kessel voegden zich bij Curaçao toen Kluivert werd aangesteld.

Tegenstander nummer drie op de lange weg naar het WK 2018 is nu dus El Salvador. Los Cuscatlecos waren in de historie tweemaal present op een eindronde: in zowel 1970 als 1982 was de eerste ronde echter meteen het eindstation. El Salvador zal op 31 augustus en 8 september waarschijnlijk de favoriet zijn voor het tweeluik met Curaçao. De winnaar gaat naar de vierde ronde, waarin ook landen als Mexico, Honduras, de Verenigde Staten en Panama van de partij zijn.

Bezig met laden …