voetbalzone

Kluivert heeft succes bij FC Groningen: ‘Ik vind het een grote eer’

Erik van Dam02 mrt 2016, 13:00
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 13:00
Advertentie

Jarchinio Antonia gaat definitief voor een interlandcarrière bij Curaçao. De vleugelaanvaller van FC Groningen had al eerder besloten dat hij het eiland de voorkeur gaf boven Suriname en dat een loopbaan in het shirt van Oranje niet meer haalbaar was. Nu heeft bondscoach Patrick Kluivert hem ook daadwerkelijk opgeroepen voor kwalificatiereeks voor de Caribbean Cup.

/

RTV Noord maakt woensdag melding van de definitieve oproep voor Antonia. Suriname nodigde hem eind 2014 al eens uit, maar destijds verleende FC Groningen geen permissie. Nu is een interlandloopbaan voor Curaçao alsnog mogelijk en dat maakt Antonia een blij mens. “Ik vind het een grote. Hij had me al eerder gepolst en omdat het met Suriname niks werd, heb ik voor Curaçao gekozen”, vertelt Antonia.

“Dat Kluivert de bondscoach is, heeft wel meegeteld. Dan zeg je toch sneller ‘ja’”, erkent de aanvaller. Curaçao speelt op 22 maart de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Barbados en op 26 maart de volgende wedstrijd, tegen de Dominicaanse Republiek. De nummers één en twee in de zeven groepen gaan naar de tweede ronde, de nummer drie valt af. In ronde twee doen er veertien landen mee en komt Saint Vincent and the Grenadines er ook bij en wordt er gestreden om een plek in ronde drie.

FC Groningen
Bij zijn club FC Groningen is Antonia overigens nog wel persona non grata. Op 25 februari bracht men naar buiten dat Antonia tot nader order disciplinair geschorst was en later bleek dat een emotionele woordenwisseling met Erwin van de Looi daaraan ten grondslag lag. Voetbal International meldt dat de trainer nog niet het gesprek aangaat met Antonia. “We focussen ons eerst op het duel met PSV, daarna zien we wel verder”, laat Van de Looi weten.

Bezig met laden …