voetbalzone

Kluivert lovend over De Boer: ‘Hij kent natuurlijk de Cruijff-manier van werken’

Yanick Vos14 jul 2017, 13:21
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2017, 13:21
Advertentie

Frank de Boer werd vorige maand aangesteld als opvolger van Sam Allardyce bij Crystal Palace. Patrick Kluivert, voormalig ploeggenoot van de oud-verdediger bij Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal, geeft aan dat de Premier League-club een goede keuze heeft gemaakt door De Boer aan te trekken. Met name zijn ervaring bij Ajax gaat hem verder helpen, denkt Kluivert.

"Frank kent natuurlijk de Cruijff-manier van werken", vertelt Kluivert in gesprek met de BBC. "Hij heeft het uitstekend gedaan bij Ajax, waar hij vier landstitels op rij won. Ik denk dat hij het goed gaat doen, al is ook hij natuurlijk afhankelijk van het materiaal waarmee hij aan de slag kan. Maar zijn manier van coachen is naar mijn mening de juiste manier en kan Crystal Palace écht verder helpen."

Kluivert kent de ex-trainer van Ajax en Internazionale goed en weet dat de voormalig Oranje-international slecht tegen zijn verlies kan, ook buiten het voetballen om. "Hij is een winnaar. Als hij een potje kaarten verloor, was hij kapot", lacht de voormalig spits. De Boer begint op 12 augustus in de Premier League met een confrontatie op Selhurst Park met promovendus Huddersfield Town.

Bezig met laden …