voetbalzone

Kluivert maakt basisdebuut: ‘Dat laat ons vertrouwen in hem zien’

Gijs Freriks22 sep 2018, 14:00
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2018, 14:00
Advertentie

Justin Kluivert viel tegen Torino, Atalanta en Chievo slechts in en tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid behoorde hij niet eens tot de selectie. De linksbuiten zag vanaf de tribunes hoe AS Roma met 3-0 ten onder ging in het Santiago Bernabéu. Kluivert mag zondagmiddag echter starten.

I Giallorossi gaan op bezoek bij Bologna, de nummer achttien van de Serie A. Trainer Eusebio Di Francesco en consorten hopen na drie zegeloze wedstrijden weer eens te winnen in competitieverband. “Waarom ik Kluivert op de tribune zette tegen Real? Nou, ik kon maar achttien spelers selecteren”, aldus Di Francesco op de persconferentie.

“Maar hij zal morgen starten. Dat laat het vertrouwen zien dat we in hem hebben.” De 49-jarige Di Francesco verwacht ‘een erg zware wedstrijd’ tegen Bologna: “Uiteraard gaan we daar op zoek naar de overwinning, maar je moet wel de juiste mentaliteit tonen om weg te kunnen komen met drie punten.”

De negentienjarige Kluivert ruilde Ajax afgelopen zomer voor 17,25 miljoen euro in voor Roma. Hij tekende een contract tot medio 2023 en was tot dusverre goed voor één assist. Hij wacht nog op zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst. Kluivert concurreert in het Stadio Olimpico met onder anderen Diego Perotti en Stephan El Shaarawy.

Bezig met laden …