Kluivert met Curaçao ronde verder in kwalificatie voor WK van 2018

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2015, 06:30

Patrick Kluivert is er met Curaçao in geslaagd de volgende ronde van de WK-kwalificatie te bereiken. Op Montserrat werd afgelopen nacht met 2-2 gelijk gespeeld. De eerste wedstrijd op Curaçao eindigde afgelopen weekend in 2-1 voor het elftal van Kluivert.

Darryl Lachman maakte in de 41e minuut het enige doelpunt voor rust. Jamal Miller en Bradley Woods-Garness tekenden na de onderbreking voor de ommekeer, maar drie minuten voor het einde zorgde invaller Charlton Vicento voor vreugde bij Curaçao: 2-2. Kluivert deed beroep op onder meer Cuco Martina, Gevaro Nepomuceno, Dustley Mulder, Rihairo Meulens, Felitciano Zschusschen, Gianluca Maria en Shelton Martis.

In de tweede ronde van de WK-kwalificatie speelt Curaçao in juni tegen Cuba. Kluivert, sinds begin maart adviseur van de nationale voetbalbond, staat ervoor open om dan officieel als bondscoach op de bank te zitten. Curaçao is het land van de moeder van Kluivert.