voetbalzone

Kluivert moet ‘wennen’: ‘Natuurlijk speel ik liever hele wedstrijden’

Gijs Freriks09 okt 2018, 20:05
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2018, 20:05
Advertentie

Justin Kluivert komt bij AS Roma maar sporadisch in actie en is dan ook niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Wel heeft de linksbuiten zich aangesloten bij Jong Oranje. Voor de negentienjarige Kluivert is het ‘even wennen’ dat hij niet meer wekelijks speelt, zo vertelt hij aan FOX Sports.

“Verder gaat het goed en ik voel mij goed. Ik weet dat het moment komt en hopelijk snel”, aldus Kluivert. “Ik train elke dag hard en vind dat het goed gaat, ik mag niet klagen. Natuurlijk speel ik liever hele wedstrijden, maar laatst (in de Champions League tegen Viktoria Plzen, red.) deed ik mee en dat voelde lekker. Ik kijk ernaar uit om dat vaker te doen.”

Kluivert kwam tot dusverre vijf keer in actie in het eerste elftal van AS Roma en daarin was hij goed voor een doelpunt en een assist. De tweevoudig international ruilde Ajax afgelopen zomer voor minimaal 17,25 miljoen euro in voor een avontuur in het Stadio Olimpico en hij heeft er geen spijt van dat hij die stap heeft gemaakt.

Kluivert kreeg na zijn overstap veel over zich heen, maar daar trekt hij zich weinig van aan. “Er zijn mensen die zeggen dat ik het niet ga halen. Dat zijn maar meningen van mensen. Het is aan mij om het tegendeel te bewijzen, het is extra motivatie. Zo zie ik het. Ik weet dat ik het kan en geloof in mezelf”, besluit Kluivert.

Bezig met laden …