Kluivert pakt tweede prijs met Jong Twente, Castaignos debuteert

Bart Kruyt06 aug 2012, 21:30
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2012, 21:30

Patrick Kluivert heeft zijn tweede prijs als hoofdtrainer binnen. De voormalig aanvaller werd in zijn eerste seizoen bij de beloften van FC Twente direct kampioen en maandagavond voegde hij ook de Super Cup aan zijn palmares toe. Bekerhouder Jong Ajax werd met 2-0 verslagen.

De doelpunten van de Tukkers werden gemaakt door Tim Hölscher en Guincy Promes. Edwin Gyasi had ook op het scoreformulier moeten verschijnen, maar de rechtsbuiten schoot in de eerste helft over, terwijl hij voor een leeg doel stond. Even later maakte Hölscher er alsnog 1-0 van, waardoor Twente (met debutant Luc Castaignos in de spits) met een nipte voorsprong ging rusten.

In de tweede helft werd Castaignos vervangen en vanaf de bank zag de zomeraankoop hoe Twente uiteindelijk uitliep naar 2-0. Feliciano Zschusschen raakte nog de lat, maar in blessuretijd kreeg Twente een penalty, die werd benut door Promes. Bij Ajax kwamen onder meer Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani in actie.