Kluivert staat voor CL-debuut: ‘Hij zou vanaf de eerste minuut kunnen spelen’

Chris Meijer02 okt 2018, 08:35
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2018, 08:35

Justin Kluivert maakt dinsdagavond mogelijk zijn debuut in de Champions League. Tijdens het duel met Real Madrid (3-0 nederlaag) behoorde de negentienjarige vleugelaanvaller niet tot de selectie van AS Roma, maar trainer Eusebio Di Francesco zegt nu dat hij in het treffen met Viktoria Plzen mogelijk aan de aftrap zal staan.

“Kluivert zou vanaf de eerste minuut kunnen spelen”, zo tekenen verschillende Italiaanse media tijdens de persconferentie op uit de mond van de oefenmeester. In de afgelopen twee wedstrijden van AS Roma, tegen Frosinone (4-0 winst) en Lazio (3-1 winst), bleef Kluivert negentig minuten lang op de reservebank. Tot dusver speelde de aanvaller vier duels namens de Romeinen, waarvan één als basisspeler.

“Ik heb het met mijn spelers over balans gehad, over weten hoe je te werk moet gaan en hoe je hier op moet voortborduren. Zo'n ommekeer vergt mentale en fysieke kracht. Zonder die dingen ben je nergens”, vervolgt Di Francesco. AS Roma kende met vijf punten uit de eerste vijf wedstrijden een tegenvallend begin van de competitie, maar dankzij de zeges op Frosinone en Lazio is de rust enigszins teruggekeerd in de Italiaanse hoofdstad.

Edin Dzeko steekt dit seizoen ook nog niet in zijn beste vorm en scoorde tot dusver pas één keer, in het eerste competitieduel met Torino (0-1 zege). “Dat is het enige dat aan zijn spel ontbreekt. Hij speelde prima in de derby. Hij is een belangrijke speler voor ons.”