voetbalzone

‘Kluivert wilde hem naar PSG halen en bij Ajax stallen’

Yanick Vos16 nov 2016, 11:24
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2016, 11:24
Advertentie

Ajax slaagde er afgelopen zomer niet in om Leon Bailey over te nemen van Racing Genk. De Belgische club wilde de buitenspeler niet laten gaan en hield vast aan een hoge vraagprijs, waardoor Ajax afhaakte. Maar de Amsterdammers waren niet de enige club met interesse, ook Paris Saint-Germain hengelde naar de diensten van de Jamaicaan.

/

Dimitri De Condé, sportief directeur van Genk, bevestigt de interesse van de Franse topclub. Patrick Kluivert, sinds dit jaar technisch directeur bij PSG, had Bailey graag overgenomen. "Ajax heeft mij toen gebeld. En Patrick Kluivert ook", zegt De Condé tegen Sport/Foot Magazine. "Hij wilde hem naar PSG halen en bij Ajax stallen. Maar ik word op zo’n moment nogal direct naar die clubs toe."

Genk bepaalde de vraagprijs op twintig miljoen euro. Dat vond Ajax te veel, waarna de aandacht werd verlegd naar Hakim Ziyech. "Toen riep iedereen: 'Nu wordt Genk nerveus.' Ik voelde dat zo niet aan. Ik zei Leon dat hij bij ons echt nog een stap te zetten had. Maar als hij die stap zet, zal ook de volgende stap komen en zullen we over een transfersom moeten nadenken.”

Bezig met laden …