voetbalzone

Kluiverts Curaçao laat kans op goede uitgangspositie onbenut

Bart Kruyt11 jun 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 06:30
Advertentie

Curaçao is er donderdag niet in geslaagd om in eigen huis te scoren tegen Cuba. De ploeg van Patrick Kluivert hoopte in de tweede ronde van de WK-kwalificatiereeks op voorsprong te kunnen komen, maar kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Curaçao moet daardoor aankomende zondag vol aan de bak om de WK-droom in leven te houden.

voetbalzone

Curaçao had veel meer balbezit dan het defensieve Cuba, maar deed daar te weinig mee. Gevaro Nepomuceno kwam tien minuten voor tijd nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Het bleef daardoor bij 0-0; Gianluca Maria zal de return in Havana moeten missen, omdat hij met twee gele kaarten vroegtijdig naar de kant werd gestuurd.

Kluivert sprak tegenover Voetbal International van een 'vervelende uitslag': "Wij kunnen veel en veel beter", benadrukte de bondscoach. "Ik kan de jongens qua inzet niets verwijten, maar de uitvoering was onder de maat. We hebben ver onder ons kunnen gespeeld en dat is wel een teleurstelling. Het wordt absoluut moeilijk op Cuba, maar er is nog helemaal niets verloren."

Bezig met laden …