Knappe comeback Barcelona op emotionele avond

Gijs Freriks27 apr 2014, 22:50
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 22:50

Barcelona legt het bijltje er niet zomaar bij neer. Het team van Gerardo Martino maakt nog een kleine kans op het kampioenschap en hield die droom zondagavond in leven. Blaugrana poetste door twee eigen doelpunten en een goal van Lionel Messi een 2-0 achterstand tegen Villarreal weg: 2-3. Barcelona heeft 84 punten en heeft er vier minder dan Atlético Madrid.

Voor de Catalanen was het een emotioneel beladen avond. Voor de wedstrijd bewezen bijna 53.000 fans de overleden oud-hoofdtrainer Tito Vilanova de laatste eer en onder anderen Sergio Busquets was tot tranen toe geroerd. Er moest uiteraard wel gewoon gevoetbald worden in El Madrigal en dat deed Barcelona aanvankelijk het beste. De bezoekers domineerden en kregen na zeventien minuten hun eerste kans, maar Sergio Asenjo redde op een poging van Messi.

Villarreal verdedigde met verve en Barcelona had alle moeite om openingen in de hechte gele defensie te vinden. Op slag van rust kwam de nummer zeven van de Primera División pardoes op voorsprong: Cani werd na een snelle uitval bediend door Jonathan Pereira en schoot raak. Barcelona gaf na rust gas met als doel de achterstand weg te poetsen. Asenjo moest bijvoorbeeld een vrije trap van Messi uit de kruising halen. Tien minuten na rust deelde Villarreal Barcelona echter een nieuwe klap uit.

Manu Trigueros kopte een voorzet achter José Pinto en zorgde daarmee voor de 2-0. Barcelona gaf echter niet op en herrees, met dank aan twee eigen doelpunten. Gabriel Paulista werkte een voorzet van Daniel Alves ongelukkig in zijn eigen net en twaalf minuten voor tijd groeide Mateo Musacchio uit tot de schlemiel: 2-2. Messi bezorgde Barcelona uiteindelijk het volle pond door na een mooie aanval van dichtbij binnen te schieten. Barcelona treft in het restant van de competitie Getafe, Elche en Atlético. Nummer drie Real Madrid heeft overigens nog een wedstrijd minder gespeeld.