Knappe comeback Heracles leidt tot late puntendeling in Almelo

Robin Bruggeman29 okt 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 21:40

Heracles Almelo en Sparta Rotterdam hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. De Almeloërs knokten zich na een achterstand in de laatste twintig minuten terug en dachten met een goal in de 81e minuut zelfs met de overwinning aan de haal te gaan. Spartaan Loris Brogno zette een minuut later echter alweer de 2-2 op het bord, waar het ondanks een strafschop voor de Rotterdammers in blessuretijd bij bleef. Heracles klimt zodoende wel net de degradatiezone uit, al komen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zondag nog in actie.

/

Sparta greep op het kunstgras van het Polman Stadion meteen het initiatief en Thomas Verhaar leek zijn ploeg, nadat hij via Sherel Floranus en Stijn Spierings in kansrijke positie aan de bal was gekomen, al vroeg op voorsprong te zetten. De vleugelspeler had echter te veel tijd nodig, waardoor de verdediging bijtijds kon ingrijpen. De thuisploeg liet zich daarna ook twee keer zien via Brandley Kuwas, terwijl Lerin Duarte Roy Kortsmit tot een redding dwong.

Sparta meldde zich met nog tien minuten te gaan in de eerste helft weer voor het doel van Bram Castro, die een inzet van Verhaar net kon keren. De doelman had ook nog het antwoord op een poging van Craig Goodwin, maar moest uiteindelijk een minuut voor rust toch capituleren. Verhaar vond met een strakke voorzet Zakaria El Azzouzi, die beheerst afrondde. De bezoekers bleven ook na rust de bovenliggende partij, al zorgde Robin Gosens na ruim tien minuten spelen uit het niets bijna voor de gelijkmaker.

/

Een voorzet van de middenvelder werd bijna gepromoveerd tot goal, maar Kortsmit kon de bal nadat het leer eerst de paal raakte in tweede instantie wel pakken. Dat leidde wel een periode van nieuwe druk van Heracles in en de thuisploeg kwam met nog iets meer dan twintig minuten te gaan weer langszij. Invaller Brahim Darri stond net tien minuten in het veld toen hij de bal prachtig in de kruising boven de kansloze Kortsmit krulde.

Sparta liet zich daarop een beetje inzakken met het doel via de counter er weer uit te komen, maar dit kwam de bezoekers met nog een kleine tien minuten te spelen bijna duur te staan. Darri vond Kuwas na een geweldige actie en de aanvaller zette de 2-1 op het scorebord. Sparta stelde echter meteen weer orde op zaken via Brogno, die kon profiteren van een fout van Tim Breukers. Verhaar mocht in de slotminuut nog aanleggen voor een penalty na een overtreding op Finn Stokkers, maar de Spartaan liet dit buitenkansje onbenut.