voetbalzone

Knieblessure Mendes lijkt alsnog mee te vallen

27 apr 2009, 20:02
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2009, 20:02
Advertentie
Glasgow Rangers kan wellicht sneller dan verwacht weer beschikken over middenvelder Pedro Mendes. The Gers vreesden de Portugees enkele weken kwijt te zijn na diens aftocht op krukken zaterdag, maar de kans is aanwezig dat hij later deze week alweer terugkeert op de training, aldus de club op zijn officiële website.

De dertigjarige Mendes is bezig aan een sterk seizoen in de Schotse competitie. Vorig jaar zomer kwam hij over van Portsmouth, en in Glasgow vond hij direct emplooi op het middenveld. Het leverde hem zelfs een nominatie op voor de titel Speler van het Jaar in Schotland. In de bekerwedstrijd van Rangers tegen St. Mirren (3-0) kwam Mendes echter hard in aanraking met de voet van tegenstander Will Haining.

Mendes verliet het stadion na afloop op krukken, waarop men vreesde dat de Zuid-Europeaan een fikse knieblessure had overgehouden aan het treffen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat hij geen schade aan het gewricht heeft opgelopen en mogelijk aan het eind van deze week alweer terug kan keren op de training. “Het was een flinke klap die Pedro opliep en het zag er pijnlijk uit, maar inmiddels heeft hij tijd gehad om tot rust te komen. Dit is goed nieuws voor ons”, aldus manager Walter Smith. “Het komt van pas in de laatste fase van het seizoen.”

Ook Sasa Papac en DaMarcus Beasley hielden klachten over aan het bekertreffen met St. Mirren. Daarnaast zit het trio Lee McCulloch, Barry Ferguson en Kevin Thomson ook al in de ziekenboeg van de Schotse ploeg.
Bezig met laden …