Knotsgekke slotfase in Berlijn heeft puntverlies Bayer tot gevolg

Bart Kruyt11 dec 2009, 21:50
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2009, 21:50

Bayer Leverkusen heeft voor de tweede week op rij punten laten liggen. De koploper van de Bundesliga leek in de absolute slotfase de zege te stelen bij hekkensluiter Hertha BSC, maar had niet op Gustavo Ramos gerekend. De aanvaller van Hertha, die de score ook al had geopend, zette in een knotsgekke slotfase alsnog de gelijkmaker op het scorebord: 2-2.

/

Gezien de verhoudingen op het veld was dit een punt die Hertha zeker verdiende. De laagvlieger wist het de lijstaanvoerder van Duitsland immers knap lastig te maken en was in de eerste helft zelfs duidelijk de bovenliggende partij. De thuisploeg speelde met veel enthousiasme en durf, wat al na acht minuten tot de openingstreffer leidde. Cicero Santos vond Ramos, die de buitenspelval omzeilde en koel bleef voor René Adler.

Bayer kreeg het niet voor elkaar om een snel antwoord te geven. De bezoekers werden voor rust nauwelijks gevaarlijk en konden ook na de thee de mogelijkheden op één hand tellen. Een inzet van Stefan Kiessling werd tot hoekschop verwerkt door Jaroslav Drobny, die even later een vrije trap van Toni Kroos uit de kruising haalde. Diezelfde Kroos was bij zijn tweede poging wel succesvol.

De middenvelder van Bayer kreeg de bal na een corner wat gelukkig voor zijn voeten, dankzij onfortuinlijk doorkoppen van Gojko Kacar. Kroos faalde niet in de afronding, wat bij Kacar voor veel frustratie zorgde. De middenvelder van Hertha ramde de bal weg en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met een man minder verder moest. Het had een knotsgekke slotfase tot gevolg.

Met een man meer ging Bayer op jacht naar de winnende treffer, die het in de blessuretijd ook leek te krijgen. Een voorzet van Tranquilo Barnetta werd met het hoofd van Kiessling verlengd tot bij Burak Kaplan, die de 1-2 binnenschoot. De vreugde bij de meegereisde fans van Bayer was enorm, maar van korte duur. Twee minuten na de goal van Kaplan stond het immers alweer gelijk, dankzij een rake kopbal van Ramos. Het bleek het slotakkoord te zijn.