voetbalzone

Knuffels en applaus voor Vaessen: doelman hervat groepstraining (mét helm)

Tom Rofekamp30 okt 2023, 12:52
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:28
Advertentie

Etienne Vaessen heeft vier weken na de botsing met Brian Brobbey de groepstraining bij RKC Waalwijk hervat. De doelman trainde al even voor zichzelf, maar heeft nu ook groen licht gekregen om aan te sluiten bij de rest van de selectie. Die verwelkomende Vaessen maandag met tal van knuffels en applaus. Ze zagen ook dat hun teamgenoot een helm droeg.

Eind september ging het gruwelijk mis toen RKC Ajax in eigen huis ontving. Vlak voor tijd kwam Brobbey hard in botsing met Vaessen, die daarbij bewusteloos raakte en direct (preventief) gereanimeerd werd. Gelukkig was de doelman snel weer bij kennis en een dag na het incident werd hij al uit het ziekenhuis ontslagen. Nu is ook zijn rentree op het veld een feit.

Zaterdag trainde Vaessen al individueel en nu mag hij zich ook bij de groep voegen. Wel draagt hij een speciale helm. Het is hetzelfde soort hoofddeksel als Petr Cech in het najaar van zijn carrière droeg. De Tsjechische oud-doelman beschermde daarmee zijn hoofd tegen een mogelijk fatale klap.

Cech liep in oktober 2006 namelijk een schedelbasisfractuur op. Dat gebeurde na een vergelijkbare botsing als die van Brobbey en Vaessen. Toenmalig Reading-aanvaller Stephen Hunt raakte Cech hard op diens hoofd met zijn knie. Het Chelsea-icoon keerde pas twee maanden later terug op het trainingsveld.

De verwachting is dat ook Vaessen zijn helm tijdens wedstrijden zal dragen. Tijdens het afsluitende partijspel maandag deed hij dat in ieder geval wel. Vaessen deed op volle kracht mee en stopte zelfs de meeste penalty's tijdens een beslissende strafschoppenserie. Wanneer hij weer terugkeert in de wedstrijdselectie, is echter niet bekend.

Dinsdag staat het bekerduel met FC Utrecht op het programma. Dan staat Jeroen Houwen vrijwel zeker nog onder de lat. Of Vaessen zaterdag tegen Feyenoord in actie kan komen, is nog de vraag.

Het duel met Ajax werd na Vaessens blessure gestaakt, bij een 2-3 stand voor de Amsterdammers. Het restant, zo'n vijf minuten exclusief eventuele blessuretijd, wordt op woensdag 6 december om 20.00 uur uitgespeeld.

Bezig met laden …