voetbalzone

KNVB baalt niet van strijdbaar Feyenoord: 'We draaien het liever om'

Matthijs van Laar21 okt 2015, 08:35
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 08:35
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst kan de komende weken gewoon een beroep doen op Michiel Kramer. De aanklager betaald voetbal wilde de spits voor vier duels (waarvan één voorwaardelijk) schorsen naar aanleiding van een vermeende klap aan De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert, maar de beroepscommissie van de KNVB sprak hem dinsdag vrij. Het is voor Feyenoord de derde keer in korte tijd dat dat gebeurt. Eerder werden ook Rick Karsdorp en Eljero Elia vrijgesproken.

voetbalzone

Feyenoords ‘huisjurist’ Joris van Benthem boekte daarmee opnieuw een belangrijke overwinning, maar volgens woordvoerder Chris van Nijnatten van de KNVB voelt de bond zich niet ‘in zijn hemd gezet’. “We draaien het liever om: we zijn heel blij dat een onafhankelijk rechtsprekend orgaan hier een oordeel over velt”, reageert hij in het Algemeen Dagblad. “Hun oordeel is objectief, de KNVB blijft daar verder ook buiten.”

De suggestie buiten Rotterdam dat de beroepscommissie Feyenoord goed gezind zou zijn, is volgens Van Nijnatten onzin. “Natuurlijk hopen wij niet dat het wekelijks zo uitpakt. Maar dat is ook niet zo. De tucht- en beroepscommissies zijn volledig onafhankelijk.”

Bezig met laden …