voetbalzone

KNVB baalt van plan FIFA: 'De gehele toewijzing moet heroverwogen worden'

Bart Kruyt24 feb 2015, 12:58
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2015, 12:58
Advertentie

De KNVB blijft negatief over een WK in de winter. In opdracht van de FIFA onderzocht een werkgroep wanneer het toernooi in Qatar het beste gehouden kan worden en de conclusie is dat er in november en december van 2022 gevoetbald moet worden. De FIFA meldde dat alle confederaties zich achter dit voorstel hebben geschaard, maar dat geldt dus niet voor alle voetbalbonden.

voetbalzone

De KNVB vindt dat er nog eens moet worden nagedacht of Qatar het WK wel moet organiseren. "Het bid van Qatar zoals ingebracht had betrekking op een WK in de zomer. In principiële zin is de KNVB dan ook van mening dat bij een dergelijke wijziging in de opzet, de gehele toewijzing van het land heroverwogen moet worden", laat de KNVB weten op de officiële website.

"De KNVB gaat nu gezamenlijk met ECV en CED onderzoeken welke gevolgen het advies van de werkgroep van FIFA heeft voor de Nederlandse competities en met UEFA over de consequenties voor de Europese competities in de seizoenen rondom het WK 2022", vervolgt het statement van de bond. "De KNVB wacht de definitieve besluitvorming van de FIFA af."

Bezig met laden …