voetbalzone

KNVB had moeite met competitieprogramma: ‘Volgend seizoen gaat dit niet lukken’

Noel Korteweg28 jun 2023, 12:30
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 12:30
Advertentie

De KNVB verwacht dat het volgend seizoen niet gaat lukken om een competitieprogramma te maken als de bond ‘dezelfde obstakels en belemmeringen moet verwerken’ als het dit seizoen moest doen. Dat zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, op de website van de KNVB. Clubs en andere betrokkenen kunnen wensen aangeven wat betreft het programma, maar volgend seizoen wordt het dus lastiger om die in te willigen.

Clubs kunnen verschillende verzoeken indienen wat betreft het competitieprogramma, bijvoorbeeld op welke dag ze het liefst spelen. Zo is het algemeen bekend dat FC Twente graag op zaterdagen speelt, maar vóór de winterstop worden bijna alle duels van de Tukkers op zondagen afgewerkt. Dat leverde eerder al wat irritatie op. “Het wordt steeds lastiger om met alle wensen en verzoeken van betrokkenen een goed competitieprogramma vast te stellen”, zegt Bluyssen.

“Als we voor het seizoen 2024/25 dezelfde obstakels en belemmeringen moeten verwerken als voor dit seizoen, dan gaat het niet lukken om een competitieprogramma te maken.” De manager competitiezaken geeft aan dat het dit jaar met ‘heel veel passen en meten’ gelukt is. “We danken iedereen die op cruciale momenten hun flexibiliteit toonde, waardoor er nu toch weer een mooi programma voor ons ligt.”

In navolging van het Eredivisie-schema is ook het programma van de Keuken Kampioen Divisie woensdag bekend geworden. In de eerste speelronde staat meteen de topper tussen SC Cambuur en FC Emmen op het programma. FC Groningen ontvangt dan Jong Ajax. Ook De Graafschap en ADO Den Haag staan tegenover elkaar. De eerste Brabantse derby wordt gespeeld in Tilburg op zondag 3 september als Willem II en NAC Breda het tegen elkaar opnemen.

Bekijk hier het volledige programma van de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2023/24.

Bezig met laden …