voetbalzone

KNVB: ‘Het kan gewoon niet anders, al hadden we het gewild’

Erik van Dam22 jan 2013, 08:14
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2013, 08:14
Advertentie

Erik Pieters kreeg maandag te horen dat de aanklager betaald voetbal hem vier duels, waarvan één voorwaardelijk, wil schorsen voor zijn gedrag van afgelopen vrijdag. Toen ging de linksback van PSV zijn boekje te buiten in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij kreeg een rode kaart en sloeg na het verlaten van het veld binnenskamers een ruit kapot. De schorsing die hij kreeg lijkt echter kort.

/

De wedstrijden die Pieters verplicht moet missen vallen namelijk allemaal binnen zijn revalidatieperiode. Gijs de Jong, manager competitiezaken bij de KNVB, begrijpt dat dat her en der wenkbrauwen doet fronsen. “Maar dit is nu eenmaal de lijn binnen ons tuchtrecht”, zegt De Jong dinsdag in het Algemeen Dagblad. “De aanklager heeft de zaak direct beoordeeld en heeft direct een sanctie uitgesproken.”

“Wij zijn blij dat de aanklager het wangedrag heeft meegewogen bij de straf”, vervolgt de manager competitiezaken. Op de vraag hoe lang Pieters geschorst zou zijn als hij de ruit níet kapot had geslagen, antwoordt hij dat zoiets ‘koffiedik kijken’ is. “Ik schat dat hij bij enkel een rode kaart een wedstrijd minder had gekregen. Hij blesseerde zich in de gang, maar dat had hem een dag later ook op de training kunnen gebeuren, ik noem maar wat. Daar kan een aanklager niet bij stil staan volgens de huidige reglementen.”

Na een periode waarin veel werd stilgestaan bij respect, voorbeeldfuncties en goed gedrag zou de straf voor Pieters gezien kunnen worden als te laag. De Jong zegt die gedachte ook te begrijpen. “Maar dit zijn nu eenmaal de kaders van ons tuchtrecht. Het kan gewoon niet anders, al hadden we het gewild. Ik wijs er wel op dat PSV ook maatregelen neemt tegen deze speler.”

Bezig met laden …