voetbalzone

KNVB kiest favoriete scheidsrechter voor strijd tussen Ajax en PSV

Erik van Dam31 jul 2012, 13:15
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2012, 13:15
Advertentie
/

Landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV ontmoeten elkaar zondag in de Amsterdam ArenA voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De KNVB heeft besloten scheidsrechter Björn Kuipers op de wedstrijd te zetten. Dat de bond voor hem kiest, is geen verrassing: ook vorig seizoen kreeg Kuipers al de meeste grote wedstrijden toebedeeld en tijdens het EK 2012 was hij de enige Nederlander tussen het korps arbiters.

In het seizoen 2011/12 kreeg Kuipers wedstrijden als PSV-Ajax, Ajax-AZ, Feyenoord-PSV en Feyenoord-Ajax voorgeschoteld. Daarnaast mocht de scheidsrechter van de UEFA de wedstrijd tussen Barcelona en FC Porto om de Europese Super Cup 'doen' en floot hij vijf wedstrijden in de Champions League. Hoogtepunt was Barcelona-AC Milan in de kwartfinale.

Tijdens het EK hanteerde Kuipers de fluit bij Ierland-Kroatië en Oekraïne-Frankrijk. Het nieuwe seizoen gaat voor hem zondag dus van start met de strijd tussen Ajax en PSV. “Het is een bijzonder mooie wedstrijd om het seizoen mee te starten. Na het EK heb ik genoten van een rustige periode, maar nu is het weer de hoogste tijd om te beginnen”, aldus Kuipers.

Bezig met laden …