voetbalzone

KNVB maakt uitzondering voor Seedorf bij behalen trainersdiploma

Bart Kruyt16 mei 2013, 13:45
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2013, 13:45
Advertentie

Clarence Seedorf heeft nog geen punt achter zijn loopbaan gezet en speelt momenteel bij het Braziliaanse Botafogo. De middenvelder is echter al wel bezig met het leven na zijn spelerscarrière en wil trainer worden. Seedorf is al bezig met het behalen van zijn papieren en doorloopt daartoe een individueel traject, zo meldt de KNVB donderdag op de officiële website.

/

Het is de eerste keer dat de KNVB een individuele opleiding aan een speler aanbiedt. Normaal gesproken moeten spelers of trainers die het diploma Coach Betaald Voetbal willen halen de cursus klassikaal volgen, maar voor Seedorf wordt een uitzondering gemaakt. "Dit is vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en ervaringen, zowel binnen als buiten de voetbalwereld", meldt de KNVB.

De inmiddels 37-jarige Seedorf is de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit en won in zijn loopbaan liefst vier keer de Champions League: met Ajax, Real Madrid en tweemaal met AC Milan. Ook won hij twee keer de wereldbeker voor clubteams en werd hij meerdere malen landskampioen.

Bezig met laden …