voetbalzone

KNVB maakt zich zorgen om FC Eindhoven

17 mrt 2008, 11:46
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2008, 11:46
Advertentie
De KNVB maakt zich zorgen over het voortbestaan van eerstedivisionist FC Eindhoven. Het bestuur betaald voetbal heeft de club hierover een brief geschreven.
Binnenkort moet een gesprek volgen met FC Eindhoven, dat een schuld van drie ton heeft, over de toekomst van de club.

“Wij hebben, op basis van cijfers van de licentiecommissie en nieuwe licentierichtlijnen, de dialoog met FC Eindhoven gezocht om de situatie aldaar te bespreken”, liet KNVB-woordvoerder Frank Huizinga maandag desgevraagd weten. “Wij maken ons zorgen over de continuïteit van de club.”

“We voelen ons als door een wesp gestoken", zegt Eindhoven-voorzitter Ed Creemers in het Eindhovens Dagblad."Hoe is het toch mogelijk dat je een club die bijna honderd jaar bestaat zomaar even een briefje stuurt met zo'n verstrekkende vraag? Als je als KNVB wilt praten, prima, maar dan benader je een club toch anders?”

“Om nog niet te spreken van het feit dat de brief dit weekeinde al is uitgelekt. Dágen voordat wij hem hebben ontvangen. Het lijkt helemaal nergens op. In de brief wordt helemaal niet gerept over criteria die aan de vraag om terugtreding ten grondslag liggen. Is gekeken naar de financiële situatie? Naar toeschouwersaantallen? Het stadion? De sportieve prestaties? De jeugdopleiding? Wij weten het niet.”

“Luister, wij steken onze kop niet in het zand. Wij doen onze situatie niet beter voor dan-ie is en beseffen als geen ander dat we op korte termijn flinke progressie moeten boeken met FC Eindhoven. Tegelijkertijd zeg ik: wij hebben drie ton schuld en zijn op de goede weg. Op basis van allerlei recente publicaties kun je opmaken dat er veel clubs, in de eredivisie maar zeker ook in de eerste divisie, met véél grotere problemen kampen”, aldus Creemers.
Bezig met laden …