voetbalzone

KNVB merkt verschil Bazoer en Drommel op: ‘Wel een sanctie opgelegd’

Tim Siekman05 sep 2018, 14:50
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2018, 14:50
Advertentie

De beslissing van de KNVB om Joël Drommel te verbieden te spelen bij zijn club FC Twente nadat de doelman bedankte voor Jong Oranje, houdt de gemoederen flink bezig. Menigeen is van mening dat de voetbalbond een stap te ver gaat in de kwestie en wijzen bijvoorbeeld naar een voorval met Riechedly Bazoer, middenvelder van VfL Wolfsburg, in 2017.

Bazoer gaf destijds als reden van zijn absentie op dat hij zich wilde richten op zijn club. Tegenover TC Tubantia legt Daan Schippers, woordvoerder van de KNVB, uit wat het verschil is tussen de twee zaken. “Bazoer liet in 2017 de oefenwedstrijden tegen Jong Finland en Jong Oostenrijk op een trainingskamp in Spanje aan zich voorbijgaan”, begint Schippers.

“Het zou kunnen dat dit geen wedstrijden op de officiële FIFA-kalender waren (wat een verschil is). Er is destijds overigens wel degelijk een sanctie opgelegd aan Bazoer, namelijk dat hij niet werd opgenomen in de volgende selectie van Jong Oranje. Niet spelen voor Wolfsburg was ten tijde van dat trainingskamp trouwens geen optie geweest, omdat er in die periode geen wedstrijden op het programma stonden.”

Volgens de KNVB schrijven de reglementen van de FIFA voor dat spelers verplicht zijn gehoor te geven aan een oproep voor een vertegenwoordigend elftal, zo meldde de voetbalbond dinsdagavond. De KNVB heeft Twente daarom schriftelijk ingelicht over de beslissing dat Drommel volgens dit FIFA-reglement niet speelgerechtigd is voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode.

Bezig met laden …