voetbalzone

KNVB neemt Marokkaanse bond niets kwalijk bij keuze Labyad

Bart Kruyt09 okt 2010, 12:43
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 12:43
Advertentie

De KNVB neemt de Marokkaanse voetbalbond weinig kwaad bij de keuze van Zakaria Labyad voor het Noord-Afrikaanse land. De middenvelder van PSV ging met Nederland onder de negentien naar Slovenie, maar liet aldaar weten dat hij in de toekomst voor Marokko wil uitkomen. Labyad is bij de FIFA een procedure is gestart om van voetbalnationaliteit te wisselen.

/

"Toen ik de Oranje-selectie voor Slovenië zag, heb ik Labyad meteen gebeld", legt technisch directeur Pim Verbeek namens de Marokkaanse bond uit in AD/Sportwereld. "Hij vertelde mij gewoon voor Marokko te kiezen, maar deze wedstrijden nog graag te willen spelen. Dat hij bezig was met Marokko, was voor niemand een verrassing."

Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, was echter verbaasd. "Temeer omdat het voor mij nieuw was dat hij al voor Marokko heeft gekozen. En voor meer mensen bij ons, anders hadden we hem uiteraard niet meegenomen met Oranje onder 19. We bekijken nu hoe het precies gegaan is, maar vreemd is de gang van zaken wel."

De bond neemt Verbeek en Marokko echter niets kwalijk. "Dat Verbeek spelers benadert, begrijp ik. Zolang dat volgens de regels gebeurt, is daar niet zoveel tegenin te brengen. Uiteindelijk is het aan de speler zelf om te beslissen", aldus Van Oostveen.

Bezig met laden …