voetbalzone

KNVB roept discussie op na meespelen Serero bij Jong Ajax

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 06:00
Advertentie

FC Dordrecht heeft bij de KNVB protest aangetekend tegen de 4-1 nederlaag bij Jong Ajax van afgelopen maandag. In de optiek van de Dordtenaren had de middenvelder geen dispensatie mogen krijgen om met het beloftenelftal van de Amsterdamse club mee te doen. In het PDF-bestand van de KNVB-website, waar FC Dordrecht mee schermt, staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers uit het eerste elftal ouder dan 23 mogen meedoen.

/

Maar alleen als deze twee spelers hetzelfde weekend helemaal niet in de hoofdmacht hebben gespeeld óf zij in de basis zijn gestart óf (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld. Serero speelde zondag als invaller tegen AZ en deed een dag later als basiskracht mee tegen FC Dordrecht. “In dat PDF-bestand lijkt bij ’in de basis en 45 minuten’ het woordje ’niet’ te ontbreken”, laat een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf weten.

“Er bestaan echter twee verschillende teksten naast elkaar”, zo benadrukt de zegsman. “En volgens de andere tekst die ook op de KNVB-site is te lezen, was het meespelen van Serero juist geen probleem.” De KNVB heeft in het belang van clubs uit de Jupiler League juist een beperking van de dispensatieregel doorgevoerd. In dit langdurige proces zijn er veel teksten over en weer gegaan en twee tegenstrijdige teksten naast elkaar gaan leven. “Zoals wij die nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen”, zo klinkt het.

De KNVB neemt de klacht van Dordrecht serieus. “Maar we gaan de komende dagen eerst alles op een rijtje zetten. Wat is er nu precies met die regel bedoeld? We hebben ook contact met Ajax opgenomen.”

Bezig met laden …