voetbalzone

KNVB stelt Van de Looi aan als bondscoach van Jong Oranje

Gijs Freriks21 mei 2018, 10:00
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2018, 10:00
Advertentie

Erwin van de Looi is de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De voormalig trainer van Willem II en FC Groningen heeft een contract getekend tot en met december 2020. Bij plaatsing voor het EK van 2021 wordt dit contract verlengd tot medio 2021.

“Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie”, aldus Van de Looi. “Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK af te dwingen geeft mij veel energie. Dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden.”

Jong Oranje gaat op oefenstage naar Zuid-Amerika en speelt daar oefenwedstrijden tegen Bolivia en Paraguay. Dat zullen de laatste duels voor Art Langeler zijn als bondscoach; hij gaat verder in zijn functie als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

“Met Van de Looi hebben wij een zeer goede en ervaren trainer in huis gehaald. Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling en wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met deze groep verder kan bouwen aan hetgeen Langeler neer heeft gezet, met als eerste doel kwalificatie voor het EK in Italië af te dwingen”, reageert directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

Bezig met laden …