voetbalzone

KNVB stuurt ‘ontluisterende cijfers’ naar Ajax: Feyenoord blijkt veel fitter

Mart Oude Nijeweeme19 jul 2023, 13:56
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 13:56
Advertentie

Maurice Steijn heeft zijn tweede oefenwedstrijd als trainer van Ajax weten te winnen. Dinsdagmiddag waren de Amsterdammers op het eigen trainingscomplex met 3-0 te sterk voor Shakhtar Donetsk. Voor de van Sparta Rotterdam overgekomen oefenmeester staat er echter ook nog heel wat werk te verrichten. Zo zijn de spelers van Ajax lang niet zo fit als die van Feyenoord, schrijft De Telegraaf.

De KNVB heeft afgelopen seizoen namelijk 'ontluisterende cijfers' richting de hoofdstad gestuurd. "Daaruit bleek dat de Feyenoord-spelers bij het Nederlands elftal veel fitter waren dan de Ajacieden", aldus clubwatcher Mike Verweij. "Grote winst is er komend seizoen voor Steijn dan ook te boeken op het conditionele vlak. Conditioneel gaat de zweep erover."

Volgens Verweij zijn de eerste tekenen positief wat betreft de fitheid. "Tegen Shakhtar leek het voorzichtig al zijn vruchten af te werpen. Zaterdag, op bezoek bij Anderlecht, zal echter beter duidelijk worden hoe Ajax er op dit moment voor staat." Onder meer Steven Bergwijn maakte een fitte indruk tegen Shakhtar, zo benadrukt Verweij.

Ronald Koeman gaf al eerder aan onder de indruk te zijn van de werkwijze bij Feyenoord. De bondscoach van het Nederlands elftal ging voorafgaand aan zijn tweede termijn bij alle topclubs langs om een kijkje in de keuken te nemen. Bij Ajax maakte toen Alfred Schreuder nog de dienst uit. Opvallend was dat Koeman in juni bijzonder weinig Ajacieden selecteerde.

"Het liefst kijk je naar fitheid, niveau van spelen en in vorm zijn. Dat lukt niet altijd, omdat er op de ene positie meer concurrentie is dan op de andere. Maar de selectie in algemene zin is gebaseerd op wat ik gezien heb en op wat ik in maart (vorige interlandperiode, red.) heb gezien. Vorm heeft zeker te maken met keuzes. Het klopt wel dat je daarom voor deze selectie minder spelers kiest van Ajax", liet hij weten tijdens de persconferentie.

Bezig met laden …