voetbalzone

KNVB verandert doelstelling Oranje niet: ‘Dat is nu eenmaal zo vastgelegd’

Erik van Dam20 jun 2014, 18:58
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 18:58
Advertentie

Voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië gaf de KNVB bondscoach Louis van Gaal als opdracht mee om minstens de laatste vier te bereiken. Dat vond Van Gaal een ambitieuze doelstelling, maar uiteraard gaf hij aan zo goed mogelijk zijn best te zullen doen met Nederland. Nu Oranje met 1-5 en 2-3 gewonnen heeft van Spanje en Australië zullen optimistische fans misschien méér verwachten. De KNVB doet dat echter niet.

voetbalzone

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal in Zeist, zegt dat de doelstelling van de bond blijft dat Oranje zich minstens halve finalist zal mogen noemen in Brazilië. “Dat is nu eenmaal beleidsmatig zo vastgelegd”, gaf Van Oostveen vrijdag te kennen aan het ANP. Hij is ook in het Zuid-Amerikaanse land aanwezig en is tevreden over de verrichtingen van het nationale team tot nu toe.

Oranje heeft zich na twee groepsduels reeds geplaatst voor de achtste finales en het doelsaldo is veelzeggend: 8-3. “Dat had niet iedereen verwacht. Maar evalueren doe je pas na afloop. Laten we nu maar winnen van Chili of minimaal gelijkspelen. Dan gaan we als groepswinnaar naar de achtste finales. Dat zou ook weer heel knap zijn”, vindt Van Oostveen.

Bezig met laden …