voetbalzone

KNVB voorstander van doellijntechnologie: ‘Om de eerlijkheid van het spel’

Peter Nusselder20 jun 2012, 12:55
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2012, 12:55
Advertentie

De discussie of doellijntechnologie ingevoerd moet worden zal vermoedelijk opgerakeld worden bij ieder discutabel of ten onrechte niet toegekend doelpunt, en dus is het ook een dag na de EK-wedstrijd tussen Oekraïne en Engeland weer raak. De KNVB is in ieder geval een voorstander van het invoeren van elektronische doellijnbewaking en zou de Eredivisie willen laten dienen als proeftuin.

/

“Het gaat om de eerlijkheid van het spel”, legt manager competitiezaken Gijs de Jong van de Nederlandse voetbalbond uit aan het ANP. “Als liefhebber van voetbal, maar ook als bond, wil je niet dat iedereen op televisie ziet dat het een doelpunt is, terwijl de arbitrage het niet ziet.” Dinsdag was de inzet van de Oekraïener Marko Devic de doellijn gepasseerd, maar arbiter Viktor Kassai kende de treffer niet toe. De internationale spelregelcommissie (IFAB) beslist op 2 juli over de invoering van technologische hulpmiddelen.

“De verwachting is dat daar een positief besluit valt. Dat afgekeurde doelpunt van Oekraïne op het EK zal zeker worden meegenomen in de afwegingen”, aldus De Jong, die aangeeft dat de KNVB zich heeft aangeboden voor proeven met doellijnbewaking. “Wij geloven sterk in het idee van doellijnbewaking, vandaar dat wij nadrukkelijk de mogelijkheden die er zijn om de beoordeling van de arbitrage te verbeteren, ondersteunen.”

Bezig met laden …