voetbalzone

KNVB zet FC Dordrecht door rekenfout in zorgwekkende categorie

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2015, 09:55
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2015, 09:55
Advertentie
voetbalzone

FC Dordrecht is door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar categorie 1, waar clubs in zitten die de financiën onvoldoende op orde hebben. De club heeft het beroep tegen die beslissing verloren en legt zich neer bij de uitspraak.

Volgens algemeen directeur Ad Heijsman is FC Dordrecht op formele gronden teruggezet in de zorgwekkende categorie. De hekkensluiter van de Eredivisie had onbedoeld de beginstand van de liquiditeitspositie foutief weergegeven en dat te laat gecorrigeerd. “Nu worden wij afgestraft op een formaliteit en geslachtofferd binnen een niet optimaal functionerend systeem, terwijl er materieel gezien sprake is van financieel verantwoord beleid.”

FC Dordrecht moet uiterlijk volgende week maandag een plan van aanpak maken, Mocht de club in deze categorie blijven dan kan in het uiterste geval de licentie worden ingenomen of een puntenstraf volgen. Heijsman rekent erop dat de affaire snel wordt afgesloten. “Per 1 juli zitten wij weer in categorie 2”, zo citeert het ANP. FC Dordrecht maakte het afgelopen jaar een winst van ongeveer 400.000 euro.

Bezig met laden …