voetbalzone

KNVB zet Liesveld op traditionele seizoensopening tussen Ajax en AZ

Matthijs van Laar23 jul 2013, 12:26
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 12:26
Advertentie

De KNVB heeft Richard Liesveld aangesteld om de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en AZ in goede banen te leiden. De veertigjarige scheidsrechter wordt zaterdag in de Amsterdam ArenA geassisteerd door zijn assistenten Dave Goossens en Hessel Steegstra. Opmerkelijk genoeg fungeren Reinold Wiedemeijer en Ed Janssen als vijfde en zesde official.

/

De aanstelling van dat duo maakt onderdeel uit van de pilot ‘Arbitrage 2.0’, zoals de voetbalbond het op de eigen website noemt. “De KNVB verwacht door de inzet van extra assistenten met name in het strafschopgebied een toename van het aantal juiste beslissingen”, luidt het. De UEFA paste dat principe al eerder toe bij de Europese wedstrijden; de meningen daarover zijn sterk verdeeld.

Liesveld zegt uit te kijken naar de wedstrijd tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar AZ. “Het is de start van het seizoen en er is direct een prijs te winnen. Voor de supporters, clubs en spelers en ook voor mij en mijn team een hele mooie wedstrijd om het seizoen mee te beginnen. Dat dit de eerste wedstrijd in Nederland is met extra assistenten op de achterlijn maakt het voor mij wel extra bijzonder.”

Bezig met laden …