voetbalzone

Koç geniet van Oranje maar vlakt Turkije niet uit

09 apr 2009, 10:39
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2009, 10:39
Advertentie
Serhat Koç geniet met volle teugen van de stappen die hij dit seizoen zet als voetballer. De achttienjarige revelatie van FC Eindhoven debuteerde vorige maand in Oranje tot 19 jaar en scoorde à la minute. Toch houdt hij de optie open dat hij in de toekomst voor het Turkse elftal kiest.

Koç hield altijd voor ogen dat hij voor Turkije uit zou komen, zodra er een uitnodiging op zijn deurmat viel. “Mijn ouders zijn beide Turks en mijn gevoel zei me daarom dat ik voor Turkije wilde spelen”, zegt de aanvaller op de officiële website van de KNVB. Vorig seizoen debuteerde hij in het shirt van Eindhoven; nu is hij bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de lichtstedelingen en heeft hij een transfer naar FC Groningen op zak.

Nog voordat Turkije Koç inviteerde, stuurde Wim van Zwam, bondscoach van Oranje tot 19 jaar, de jonge spits echter al een uitnodiging. Koç pakte ‘m met beide handen aan en mag zich sinds twee weken officieel jeugdinternational van Oranje noemen. “En daar zijn mijn ouders en de rest van mijn familie ook heel trots op. Ik zelf trouwens ook. Het is prachtig om dat shirt om je schouders te hebben”, aldus Koç.

Over zijn overstap naar Euroborg, na dit seizoen, is de jonge voorhoedespeler positief gestemd. Logisch wellicht, daar hij deze jaargang al achttien maal doel trof en alleen VVV’er Sandro Calabro voor zich hoeft te dulden in het rijtje topscorers. “We (Groningen-trainer Ron Jans en Koç, red.) hebben een goed gesprek gehad en ik krijg straks de tijd en kansen om mezelf te laten zien. En ik hoop natuurlijk dat ze Europees voetbal halen. Dat zou helemaal geweldig zijn om mee te maken.”

Mocht de Turkse bond besluiten Koç alsnog een uitnodiging te sturen, dan is het voor de speler nog niet helder welke beslissing hij zal nemen. Turkije uitvlakken doet hij in ieder geval nog niet. “Dat zien we dan wel. Eerst hier maar van genieten, het seizoen goed afsluiten en dan vol aan de bak bij FC Groningen.”
Bezig met laden …