voetbalzone

Koç keert na mislukt avontuur in Groningen definitief terug in Brabant

Peter Nusselder24 jun 2011, 15:52
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 15:52
Advertentie

Serhat Koç verruilde FC Eindhoven medio 2009 voor FC Groningen, maar kon het in de Euroborg nooit echt waarmaken. Afgelopen winterstop keerde de aanvaller al op huurbasis terug naar de club waar hij zijn opleiding genoot, en nu heeft de Eredivisionist besloten Koç definitief te laten gaan.

/

De club uit de Jupiler League heeft dit op de officiële website bekendgemaakt. Koç debuteerde in het seizoen 2007/08 voor Eindhoven, waar hij zich een jaar later al tot topscorer liet kronen. Het leverde de inmiddels twintigjarige voorhoedespeler een transfer naar Groningen op, maar in de Eredivisie kwam de geboren Eindhovenaar slechts tot twaalf duels, waarin hij geen enkele maal scoorde.

Technisch manager Hans Smulders is blij dat Eindhoven de verloren zoon voor twee jaar heeft kunnen vastleggen. “We zijn enorm blij dat we Serhat bij ons hebben kunnen houden. Serhat is hier opgeleid, is hier doorgebroken en is nu echt terug op het oude nest. Wij hebben erg veel geloof in de kwaliteiten van Serhat. Na de winterstop hebben we een moeilijke periode gehad, maar tegen het eind van de competitie heeft Serhat zijn talent weer laten zien en we zijn blij dat we hem vanaf het begin van de voorbereiding bij ons hebben.”

Bezig met laden …